ASISTENȚĂ JURIDICĂ

Asistenţa juridică şi reprezentarea în faţa organelor de urmărire penală, a instanţelor de judecată de orice grad şi a Secţiei pentru judecători/procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii sunt servicii juridice oferite de avocați sau de specialiști în domeniul juridic. Aceste servicii sunt destinate clienților care se confruntă cu probleme legale care necesită asistență și reprezentare juridică în cadrul unor procese.

Astfel în ceea ce priveşte asistenţa juridică şi reprezentarea în faţa organelor de urmărire penală, acestea includ asistență și consultanță juridică pentru clienții care sunt cercetați penal pentru comiterea unor infracțiuni. Acest serviciu include formularea de cereri de probațiune, plângeri împotriva actelor, măsurilor dispuse de procuror și participarea la audieri de martori, percheziții, etc

În ceea ce priveşte asistenţa juridică şi reprezentarea în faţa instanțelor de judecată, aceasta poate include asistență și consultanță juridică pentru probleme precum litigii civile, dreptul familiei, dreptul muncii, dreptul comercial sau orice alt domeniu care necesită asistență juridică și reprezentare. Serviciile includ documentarea fiecărei cauze, redactarea de cereri, note scrise, puncte de vedere, invocarea de excepții de neconstituționalitate, formularea de cereri de sesizare a ÎCCJ - completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

Secția pentru judecători / procurori în materie disciplinară din cadrul CSM judecă acțiunile disciplinare exercitate de Inspecția Judiciară. Serviciile de asistență juridică și reprezentare includ studierea fiecărui caz, formularea de cereri și note scrise, exercitarea căilor de atac împotriva soluțiilor dispuse de secția corespunzătoare, precum și reprezentarea în fața ÎCCJ - completul de 5 judecători în vederea susținerii căilor de atac exercitate.

Prin intermediul acestor servicii, clienții beneficiază de o abordare profesionistă și specializată, care le permite să primească asistență și consiliere juridică pentru a-și proteja drepturile și interesele în cadrul proceselor legale.